Image

Kako je sve počelo

Krajem 2018. godine, UNDP u Bosni i Hercegovini, u partnerstvu s Gradom Sarajevom, Općinom Stari Grad i Kantonom Sarajevo, pokrenuo je inicijativu Pametno Sarajevo koja ima za cilj i) stimuliranje sudjelovanja stanovnika u urbanom urbanom razvoju; ii) pilot poboljšanje javnih usluga temeljenih na tehnologiji; i iii) gradska suradnja između javnih, privatnih i građanskih dionika na putu prema gradu budućnosti.
U razdoblju 2019. - početkom 2020. godine pilot inicijativa pobudila je veliko zanimanje stanovnika, medija, privatnog sektora, kao i podržala participativni dizajn i provedbu portofolia inovativnih ideja, koje gradu doprinose živahnijem, pametnijem i zdravijem životu.

Inicijativa je potaknula stvaranje vrlo važne građanske neformalne strukture - City Mind Lab - dobrovoljne, samoorganizirane, multidisciplinarne skupine stručnjaka, stanovnika Sarajeva, koji su mozak iza Inicijative i zainteresirani za obvezu kretanja prema budućem gradskom programu. City Mind Lab osnovan je u prosincu 2018. godine i danas broji više od 120 članova. City Mind Lab je podržan od strane inicijative Smart Sarajevo i neformalno se sastaje radi izgradnje veza, prilika i savjetovanja o sljedećim koracima prema inkluzivnoj budućnosti Sarajeva.

Partneri

Future city u medijima

Društvene Mreže

https://www.facebook.com/smartsarajevo

instagram.com/smart.sarajevo

linkedin.com/smart.sarajevo

Copyright © SmartSarajevo 2021. All Rights Reserved

Search