Urban Mobility Lab

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 914

Redefinišemourbani životu Sarajevu

PROJEKT TRIBUTE

Image

Konzorcij projekta TRIBUTE održao je 22. jula drugi sastank Upravnog odbora, koji je ponovo održan u online

...

Grad Sarajevo nastavlja sprovoditi aktivnosti u okviru projekta TRIBUTE - "Integracije  i inovativne aktivnosti za unaprijeđenje održive urbane mobilnosti". U prvom

...

Suočavajući se sa izazovima koje nameće ubrzano širenje novih tehnologija kao i sa potrebom za inovativnim rješenjima u oblasti mobilnosti koji prate

...

Tribute integrirane i inovativne aktivnosti za odrzivi razvoj urbane mobilnosti

Gradski prijevoz suočava se s izazovima koje postavljaju nove tehnologije, kao i socioekonomske i demografske promjene, tražeći efikasnija rješenja i usluge mobilnosti prilagođene novim načinima putovanjima i potrebama građana.

Stoga, transnacionalni Iterreg ADRION projekat TRIBUTE („inTegRated and Innovative actions for sustainaBle Urban mobiliTy upgrade“) ima za cilj jačanje evropske teritorijalne saradnje u Jadransko-jonskoj regiji, fokusirajući se na moderne urbane izazove.

Pročitaj više

Sarajevo dobija električne punionice na više lokacija

Elektromobilnost je nešto na čemu rade sve razvijenije zemlje svijeta, a s ciljem razvijanja ovog oblika prijevoza u Sarajevu bi trebale biti postavljene električne punionice na više lokacija.

Korištenjem inovativnih metoda i alata bit će uspostavljeni integrirani akcioni planovi kako bi se podržala održiva mobilnost u osam gradova partnera na projektu: Milan (IT), Maribor (SLO), Ljubljana (SLO), Zagreb (HR), Patras (GR), Novi Sad (RS), Sarajevo (BiH) i Podgorica (CG).

Izvor: Klix.ba

Pročitaj više

TRIBUTE u medijima

See Change NetStavljanje građana u središte planiranja održive urbane mobilnosti

Copyright © SmartSarajevo 2021. All Rights Reserved