Glas građana

Inicijativa "Re-imagine my street" - "Moja mašta za moju ulicu"

TIMELINE

25. septembar - 16:30h

Re-Imagine Hastahana
Građani daju prijedloge za uređenje sarajevskog javnog prostora

02 oktobar 2021 - 11:00h

Re-Imagine Musala 
Građani daju prijedloge za uređenje sarajevskog javnog prostora

02 oktobar 2021 - 11:00h

03 decembar 2021 - 13:00h

Poziv na javne konsultacije
Kreirajmo zajedno prvu urbanu baštu i senzorni park u Sarajevu

26. januar 2022

26. januar 2022

Međunarodni poziv za idejno rješenje javnog prostora „Hastahana“ u Sarajevu

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Bosni i Hercegovini, zajedno sa Općinom Centar Sarajevo, poziva domaće i međunarodne arhitekte, urbaniste, pejzažne arhitekte, kao i studente arhitekture i dizajna da učestvuju u otvorenom, dvostepenom, međunarodni, anonimni konkurs (inovacijski izazov) za idejno rješenje parka “Hastahana” u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. 

Pročitaj više

Poziv na javne konsultacije: Kreirajmo zajedno prvu urbanu baštu i senzorni park u Sarajevu

U petak, 03.12.2021. godine sa početkom u 13h u prostorijama Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje u Sarajevu održati će se javna interaktivna diskusija sa ciljem prikupljanja kreativnih ideja građana o izgledu i dizajnu prve urbane bašte sa senzornim elementima u Sarajevu.

Pročitaj više

Re-Imagine Musala

U subotu, 02. oktobra sa početkom u 11:00h, građani i građanke Sarajeva imat će priliku prisustvovati trećoj po redu interaktivnoj radionici sa ciljem urbane transformacije javnih prostora. Nakon prve radionice u Radićevoj ulici i druge na prostoru Hastahane, ove subote prisutni će imati priliku davati svoje prijedloge za uređenje prostora Musala.

 

Pročitaj više

Re-Imagine Hastahana

Prošle subote imali smo priliku vidjeti kako građani i građanke Sarajeva vide prostor Hastahane. Više zelenila i prostora za igru, prostor za mlade kao i park za pse, samo su neke od ideja koje smo imali priliku vidjeti. U ovom videu pogledajte kako to izgleda kada zajedno oblikujemo prostor za sve nas!

 

Pročitaj više

Grad Sarajevo: Inicijativa "Re-imagine my street" - "Moja mašta za moju ulicu"

Općina Centar u saradnji sa UNDP, Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Gradom Sarajevo pokreće inicijativu pod nazivom „Re-imagine my street“ – „Moja mašta za moju ulicu“.

Radi se o prvoj inicijativi ove vrste u Bosni i Hercegovini koja ima za cilj da doprinese inkluzivnoj i održivoj urbanoj transformaciji kroz kolektivno dijeljenje ideja za obnovu i unaprjeđenje javnih površina od strane građana te realiziranje konkretnih akcija koje će rezultirati zelenim, živopisnim i za život ugodnim ulicama i javnim površinama u općini Centar.

Pročitaj više

Želite li da podijelite sa nama vašu Viziju ili Ideju?

Ostavi povratnu informaciju

Naravno, volimo odlične povratne informacije, ali posebno cjenimo negativne - to je od vitalnog značaja da bismo se poboljšali.

Razvijanje je ljudski i stalni proces, mi cjenimo vaš iskren doprinos i obećavamo da ćemo implementirati promjene ili dalje ojačati omiljene elemente vašeg iskustva. Hvala vam što ste odvojili vreme da nas obavjestite!

Sve informacije date u povratnim informacijama će se tretirati strogo povjerljivo. Bilo koji lični podaci (ime i adresa e-pošte - neobavezno u ovom slučaju) neće se koristiti u bilo koje druge svrhe osim za ovu vježbu (na primer, ako trebamo da vas kontaktiramo radi razjašnjenja o bilo kom djelu povratne informacije koju ste dali) će biti bezbedno izbrisani kada sve povratne informacije budu na odgovarajući način objedinjene.

CONSUL je najpotpuniji alat za učešće građana za otvorenu, transparentnu i demokratsku vladu.

Copyright © SmartSarajevo 2024. All Rights Reserved

Search